Krakow, dag 2.

2.dag, 29.juni 2015
Overskyet, ca 19 grader.
Kylling filet til middag og kake til dessert.

Dagen startet 08.00 med frokost. Smøremat og frokostblanding og alle fant noe de spiste. Programmet for dagen var innholdsrikt med mye som skulle skje.

Vi møtte opp utenfor hostellet i rød korps t-skjorte og gensere til byvandring med guide. Guiden hadde mange gode historier underveis på turen. Om hvordan tyver ble kappet ørene av, og fingrene når de hadde gjort noe galt. Om vakten i tårnet som ble skutt med pil igjennom halsen mens han spilte en varselfanfare om at byen ble angrepet av kossaker. Denne tradisjonen er blitt tatt vare på av byens brannvesen. Hver time stikker en av tre trompetspillende brannkonstabler de 260 trinnene opp i tårnet for å spille det samme signalet. Han avbryter brått for å symbolisere at han blir drept. Siden ble det en liten pitstop hvor alle fikk anledning til å kjøpe is. Populært!!

Deretter dro vi til Krakow Zoo.  De minste dro direkte til minizoo der de fikk klappe og mate dyr. Jammen var det ikke dit de eldste også fort veien.

Foring av kaniner

Foring av kaniner

Dyra var snille, men noen var ekstra sultne. 😉 Ellers så vi elefanter, giraff, løver, tigere og andre kattedyr, aper av forskjellige størrelse, ulv, fugler og mange andre spennende arter. Vi fikk også tid til enda en is og de fleste hadde fortsatt penger igjen til en liten suvenir eller ti… Vi ble busset direkte til lunsjstedet,

Foring av hester i Krakow zoo.

Disse hestene liker godt å smake på småjenter – og det er ikke særlig behagelig! Men det gikk heldigvis bra. Den lyshårede damen er vår flinke norsktalende guide.

Der ble vi geleidet til topps på Hard Rock Cafe. Burger og fries er en sikker lunsjvinner. De voksne var veldig interessert i gitaren til Keith Richards og mikrofonen til Robert Plant, men det er vel Jurrasic Park for kidsa.

Etter en liten omskiftingspause ble det spilling på torvet. Korpset stilte i sine hel hvite sommervikarer. Virkelig et flott syn. Konserten var fantastisk fin. Mange utenlandske turister samlet seg rundt, og var med og klappet sammen korpset i marsjene. Mange var nysgjerrige på hvor vi var fra, og hvor gamle de var osv.

Stor suksess med trampeklapp når korpset spiller i Krakow sentrum

Stor suksess med trampeklapp når korpset spiller i Krakow sentrum

Blomsterbukett tildelt korpset etter spilling på torget

Vi fikk både trampeklapp og blomster etter vår opptreden!

Turistene våre har kost seg på tur sammen oss. De har allerede testet ut de mange tesortene Krakow har å by på, og som byen er så kjent for.

Nå har roen å senket seg, nattaklemmer er delt ut og alt er vel.

God natt.